Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängs av efter tacklingen mot Bik-stjärnan

Timrås Ludvig Nilsson fick matchstraff efter tacklingen i ryggen på Bik Karlskogas backstjärna Alexander Ytterell. Nu har Nilsson fått sitt straff.

Annons
Alexander Ytterell.

Fyra matchers avstängning, varav en omvandlas till böter. Där har ni straffet som Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd på tisdagen utdömde för Timrås Ludvig Nilsson efter tacklingen i ryggen på Bik Karlskoga-backen Alexander Ytterell i fredagens match.

Nilsson missar därmed matcherna mot AIK i kväll, Västerås på torsdag och Malmö på lördag. Ytterell, som först befarades både ha brutit handleden och åkt på en hjärnskakning, visade sig efter undersökning på Karlskoga lasarett "bara" ha åkt på en mjukdelsskada och är redo för spel redan i kväll, borta mot Rögle. Att Ytterell inte blev svårare skadad är något som Timrå anfört som ett argument för att hålla nere straffet, men det är inte något disciplinnämnden tar hänsyn till i det här fallet.

Nämnden skriver i stället att: "Tacklingen träffade ryggen på motspelaren och fick till följd att motspelaren tappade balansen och kastades in i sargen. Motspelaren hade ingen möjlighet att försvara sig mot tacklingen och kunde inte fullfölja matchen."

Även örebroaren Christopher Fish, som spelar i Mora, straffades på tisdagen av discplinnämnden. I hans fall blir det två matchers avstängning för ett slagsmål i matchen mot Björklöven i lördags.

Björklövens Jonathan Harty, som var den som slogs med Fish, får sex matchers avstängning, varav två matcher omvandlas till böter, för de dubbla matchstraff (för en tackling bakifrån och ett efterföljande slagsmål) som han ådrog sig i samma match, och han missar därmed bland annat bortamatchen mot Bik nästa tisdag.

Mer läsning

Annons