Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan stannar - och lagkaptenen lägger av

Det fortsätter att röra på sig i Bik Karlskogas trupp. Nu står det klart att en stjärna stannar - och att en veteran lägger av efter 14 säsonger och över 500 matcher.

Annons

Det handlar om Fredrik Höggren, som skrivit på nytt kontrakt. "Högga" kom till Bik redan som 17-åring sommaren 2002 och har de senaste säsongerna varit en av klubbens bästa spelare. Totalt har han, trots att han fortfarande bara är 27 år gammal, hunnit med 404 matcher och 136 poäng för klubben, varav 116 poäng har kommit de senaste fem säsongerna.

- "Högga" är en viktig spelare med sin starka klubbkänsla och energiska spelstil, säger Biks avgående sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Thermell lägger av

En som däremot inte kommer att fortsätta i Bik är veteranen och lagkaptenen Tobias Thermell, 35, som bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. Något han meddelar via twitter.

"Jag har slagit min sista tunnel o skjutit min sista snärtare, nu åker skridskorna upp i hyllan. Tack BIK för allt!", skriver Thermell.

Tobias, som varit lagkapten i Bik de senaste två säsongerna, blev 1992 utsedd till bäste forward i tv-pucken och kom till Bik från Färjestads hockeygymnasium inför säsongen 1997/98. Förutom en utflykt till Lilelhammer 2002/03 förblivit Bik trogen. Totalt har han gjort 583 matcher och 273 poäng för klubben. De senaste säsongerna som center i förstekedjan mellan Linus Persson och Kristofer Näslund.

19 spelare klaraTotalt har Bik nu 19 spelare klara inför säsongen 2012/13, fördelat på två målvakter, fem backar och tolv forwards. Även backen Christian Carlsson och forwarden Johan Nilsson har erbjudits nya kontrakt.

Skriver de båda under saknar Bik bara två backar och en forward innan truppen är komplett.

Mer läsning

Annons