Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormen stoppade spelare

Extremstormen Dagmar slog till mot Örebro Hockey.
Tre spelare blev strandsatta efter julfirande i Örnsköldsvik – och får åka direkt till Sundsvall i dag.

Annons

– Det går inte att ge sig ut i det här vädret, säger Thomas Enström.

Hundratusentals strömlösa, mängder av stormfällda träd och nära nog totalstopp i tågtrafiken.

Det var några av konsekvenserna när extremstormen Dagmar drog in över Sverige natten mot annandagen.

För Örebro Hockey innebar stormen att tre spelare inte lyckades ta sig till Örebro efter julfirande i Örnsköldsvik. Conny Strömberg, Pär Edblom och Thomas Enström skulle ha åkt samma tåg i går förmiddag – men tåget ställdes in, precis som all annan tågtrafik norr om Gävle i går.

Vaknade av stormenEfter att ha övervägt att ta buss eller bil till Örebro bestämde sig trion för att stanna i Örnsköldsvik en natt till, och därmed missade de gårdagens båda träningar i Behrn arena.

– Jag vaknade i natt och hörde hur det blåste. Och jag läste att det hade blåst 41 sekundmeter vid Höga kusten-bron och att det låg en massa träd över vägarna och så vidare. Det går inte att ge sig ut i det här vädret, säger Enström.

Strömberg, Edblom och Enström kommer nu i stället att värma på egen hand under förmiddagen och sedan ta bilen de 15 milen söderut till Sundsvall för dagens bortamatch.

– Det blir en annorlunda uppladdning inför matchen, men man får göra det bästa av situationen. Det hade nog varit värre om vi hade tagit bilen ned i dag och bussen upp i morgon, då hade det blivit många mil i benen, säger Enström.

Hann tillbakaÄven Robin Olsson och Christoffer Norgren firade jul i Norrland, men de båda tog sig till Örebro i går. Olsson, som firade jul med familjen i Luleå, fick tag i en flygbiljett och hann ned till eftermiddagsträningen.

– Det var skönt att det löste sig. Jag fick höra att det skulle vara problem med tågen och ringde SJ, och det löste sig ganska smidigt, säger Olsson.

Matchguide

Vad: Sundsvall-Örebro Hockey, omgång 33 hockeyallsvenskan.

Var: Gärdehov, Sundsvall.

När: 19.00.

Följ matchen: Via extern länk på na.se.

Läget i laget: Örebro Hockey saknar tills vidare Dustin Kohn, som på grund av hjärnskakning inte kunnat träna på tre veckor. Däremot gör eventuellt Peter Andersson comeback efter 1,5 månaders skadefrånvaro. I övrigt är det skadefritt, vilket innebär att ett par spelare inte får plats i truppen.

Mer läsning

Annons