Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson får inte stå mot Örebro

Skadad och bortsorterad i Örebro Hockey – och utlånad till Borås.
När målvakten Johan Svensson i kväll är tillbaka i Behrn arenas ishall stoppas han från spel – av Örebro.

Annons

– Föreningarna har kommit överens om det, att jag inte ska stå mot mitt gamla lag, säger Johan.

Förre Kumla-målvakten Johan Svensson hoppades på ett lyft i Örebro Hockey den här säsongen, men det blev pannkaka av alltihop. Han spelade inte en enda match i allsvenskan.

Ett muskelfäste i ena ljumsken försörde höstsäsongen och när han blev kvitt problemen med hjälp av en kortisonspruta före juluppehållet hade Örebro-ledning tröttnat och valt att satsa på Ola Nilsson som back up till Michal Zajkowski.

– Efter att jag fått sprutan har jag inte haft några problem, säger Johan.

Besviken att du inte fick någon riktig chans i Örebro?

– Ja, man är alltid besviken när man inte får spela. Det gick bra på träningarna men klubben valde att satsa på Ola och Zajkowski i stället. Sån är branschen. Men nu har jag fått en ny chans i Borås att visa att jag håller, säger Johan.

Men inte heller i kväll får Örebro-publiken se Johan mellan stolparna. Borås ställer Pontus Hansson mellan stolparna.

– Ja, klubbarna har kommit överens om att jag inte ska starta matchen eftersom jag fortfarande är Örebro spelare och bara uthyrd. Jag får stå mot Växjö på fredag istället, förklarar Johan.

Hittills har Johan stått en hel match för Borås och då blev det seger med 4–2 mot Sundsvall. Dessutom startade han den senaste matchen mot sin förra klubb Malmö. Men redan efter tio minuter blev han skadad och utbytt.

Vad hände?

– Jag blev totalt överkörd så att jag tappade masken och slog i huvudet i stolpen. Läkaren kom ut på isen och såg direkt att jag inte kunde fokusera med blicken och han sa åt mig att byta direkt.

– Men nu har jag kunnat cykla utan att få huvudvärk och även kört två ispass. Så det var ingen fara.

Vad tycker du om Örebros insats i allsvenskan så här långt?

– Över förväntan. I somras kunde ingen tro att de skulle ligga där de gör i tabellen.

– Örebro har ett bra och komplett lag. Där finns allt från målgörare till backar som står upp för laget. Jag hoppas det går bra för laget och önskar lycka till – utom mot Borås, säger Svensson.

Johan Svenssons övergång betyder i sin tur att Borås lånar ut sin målvakt Jesper Engelin till Lindlöven resten av säsongen. Den övergången blev klar i måndags.

Mer läsning

Annons