Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka - som juniortränare

Niklas Lihagen operarer sitt hjärta i Köpenhamn i augusti.
Men om han kommer kunna spela hockey igen vet fortfarande ingen.  
– Det får bli som det blir. Nu hjälper jag juniorerna och det känns skitkul, säger han.

Annons
Niklas Lihagen ska operaras i Köpenhamn i augusti. men ahn vet fortfarande inte iom han kommer kunna spela någon mer ishockey.

På luciadagen förra året stannade hans hjärta i Nobellhallen när Örebro Hockey mötte Bofors i allsvenskan. Hans liv räddades av domaren och en sjukvårdare på plats. Via lasarettet i Karlskoga flyttades han till USÖ, där två medfödda hjärtfel upptäcktes. Sedan årets början har han väntat på en tid för en större operation. Han behöver få en extra nervbana i hjärtat kapad. Nervbanan sitter svårt till.

"Prioriterad"

Först nu har han fått klartecken om var operationen ska genomföras. Det blir som väntat i Danmark i augusti.

– Där finns de bästa förutsättningarna och att operationen blir av utomlands tycker jag bara visar på att den är prioriteterad. Det känns bra att äntligen få den här tiden och att alla tänkbara möjligheter har kollats upp, säger Niklas som på onsdagen var med Örebro Hockey på en teambuilding-dag.

"Får bli som det blir"

Men själv vet han fortfarande inte om han kommer att kunna spela någon mer hockey igen.

– Det får bli som det blir med den biten. Det är inget jag tänker på just nu. Nu är jag med och hjälper klubbens juniorer med individuell utveckling och det känns skitkul. Oavsett vad som händer kommer jag aldrig att släppa hockeyn. Den brinner jag för, säger han.

Läs hela intervjun i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons