Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tränaren som tar ut laget"

Fredrik Orrsten är näst bäste målskytt i Örebro Hockey den här säsongen.
Men han petades ändå från Örebros viktiga derby mot Västerås.
– Vi ställde upp med bästa laget. Nu får vi se hur det ser ut mot Leksand, säger Örebro-tränaren Peter Andersson.

Annons

När Örebro Hockey förlorade fredagens prestigederby (2–4) i ABB arena mot Västerås fick inte Fredrik Orrsten följa med. Orrsten, som med sina 38 poäng på 43 matcher ligger trea i lagets interna poängliga, har haft svårt att skapa poäng i slutet och nu följde han matchen hemifrån på tv.

– Jag fick egentligen ingen motivering. Men det är tränaren som tar ut laget så du får väl fråga honom om varför jag inte åkte med, säger Orrsten.

– Poängmässigt för min del har det väl ändå gått helt okej. Men jag kan inte göra annat än att visa på varje träning att jag vill vara med. Det är i alla fall inga skador som ligger bakom, säger Orrsten.

"Oerhört viktig match"

Peter Andersson motiverar:

– Vi spelade med bästa laget mot Västerås. Nu får vi se vad som händer och hur det ser ut mot Leksand.

Då behöver Örebro väcka Fredrik Orrsten igen. Örebro har fyra poäng ner till Leksand, som befinner sig under strecket och på play off-plats. Leksand har dessutom en match mindre spelad.

– Den matchen kommer att bli oerhört viktig. Jag har ingen aning om jag kommer att spela. Vi har haft träningsledigt i dag (läs lördag) och återupptar träningen på söndagen igen, säger Fredrik Orrsten.

Mer läsning

Annons