Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vände toppmötet – Bik tillbaka i topp

Bik Karlskoga vände 0–1-underläge till 2–1-seger i toppmötet borta mot Karlskrona. Nu är Bik tillbaka i serieledning i hockeyallsvenskan.

Annons

Efter en mållös förstaperiod hamnde Bik Karlskoga i underläge i toppmatchen och "Loreen-derbyt" borta mot Karlskrona. Joel Kellman spräckte Justin Pogges nolla drygt fem minuter in i andra perioden.

Men Alexander Deilert kvitterade en dryg minut för andra pausvilan, och en dryg minut efter densamma smällde hårdskjutande backen Fredrik Ericson in 2–1 i powerplay. Ett mål som blev matchens sista och helt avgörande.

I och med segern toppar Bik nu åter hockeyallsvenskan. För extremt hemmastarka Karlskrona var förlusten den andra under ordinarie tid, och den tredje totalt, på 20 matcher i Telenor arena i vinter.

I och med förlusten har Karlskrona nu bara en poäng ned till jagande Malmö på andra sidan kvalseriestrecket, men det är jämnt mellan de fyra första lagen med Bik på 73 poäng, Västerås på 72, Karlskrona på 71 och Malmö på 70 efter 38 omgångar. 14 matcher återstår innan de tre kvalseriebiljetterna delas ut

Så var matchen: Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten (via Swehockeys live-rapportering).

 

Mer läsning

Annons