Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi får inte med oss något"

Blytung förlust och enda laget utan poäng efter två omgångar.
Peter Andersson slipper i alla fall favorittryck under resten av kvalserien.
– Nu får ni skriva att Rögle snart är klart för elitserien, säger Örebrotränaren efter matchen.

Annons

Allt som har kunnat gå emot Örebro har gjort det i inledningen av kvalserien. Kontrasten till gårdagens motståndare kunde inte bli tydligare. I Rögle pekar varenda mungipa uppåt.

Laget säkrade platsen i kvalserien efter ett rafflande drama som levde in i det sista.

Nu har de grönvita inlett med två raka segrar.

Peter Andersson hittar förklaringen i energitillförsel vid rätt tillfällen.

– Matchen avgörs när de får 3–1. Vi får inte med oss något som vi behöver. Fast att vi spelar mycket i deras zon kommer vi inte till så många klara målchanser, säger Örebro-coachen och fortsätter:

– Vi hade behövt göra mer mål för att få mer energi. De får energi när de gör 2–1 och 3–1 i ett läge när matchen står och väger.

"Fortsatt dåligt i boxplay"

En annan förklaring är spelet i numerärt över– och underläge.

– Vårt powerplay och boxplay blir avgörande åt båda håll. Vi släpper in mål i powerplay och spelar fortsatt dåligt i boxplay, säger Peter Andersson.

Spelmässigt gjorde Örebro en betydligt bättre match i kvalseriepremiären mot Leksand. Den här gången tappade Örebro allt när hemmalaget återtog ledningen i den andra perioden.

– Så här är det i hockey. Det gäller att hantera det mentala, säger Andersson som i alla fall inte behöver oroa sig för att hans spelare (eller någon annan heller för den delen) ska ta ut en elitserieplats i förskott nu. Det problemet har snarare hoppat över till Rögle.

– Nu får ni skriva att Rögle är klart för elitserien. Det är ju ert jobb, säger Peter Andersson ironiskt på presskonferensen efter matchen.

Mer läsning

Annons