Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi grävde ner Tranås-spöket"

Vinst med 4–3 mot skräcklaget Tranås.
Då kallade Fredrik Johansson sitt lag för Ghostbusters.
– Nu har vi grävt ner det där Tranås-spöket i skogen, säger Kumlas tränare.

Annons

Storförluster med 0–8, 2–7 och 1–5. Men kanske allra jobbigast senast när Kumla ledde med 5–1 men ändå tappade och förlorade med 5–7. Kolla in siffrorna och ni förstår vilket lag som varit Kumlas boogey team i division 1-ishockeyn.

På söndagskvällen möttes de igen. Inför drygt 600 åskådare som nappat på den fria entrén. Och återigen såg det ut som att spöket skulle skrämma Kumla.

Med en minut kvar och hemmaledning med 4–3 plockade Tranås ut målvakten och spelade sex mot fem. 14 sekunder senare drog Kumlas Henrik Ruud på sig en utvisning och skapade ett ännu bättre läge till en sen kvittering. Men hemmalaget höll undan och vann med 4–3.

"Pekka" het i målet

– Martin Andersell hade till och med en puck i stolpen så vi var närmare 5–3 än vad Tranås var 4–4. Ruggigt skönt att äntligen få vinna mot Tranås. En av deras ledare sa efter matchen att vi var värda det, säger Kumlas tränare Fredrik Johansson, som fick se återvändande Mathias ”Pekka” Lindmark storspela.

– Han har kommit in och gjort det himla bra sedan Sebastian Johansson fick halsfluss. Lindmark brukar ju skryta om att han suttit på bänken en elitseriematch med Björklöven. Men visst är han duktig. Tidigare den här säsongen har han bara gjort någon match med Hallsberg i division 2, säger Fredrik Johansson.

Kumlas mål gjordes av Erik Planeby 2, Robert Bergh och Robert Jonsson.

Kumlas division 1-kollega Lindlöven vann efter straffar med 6-5 borta mot Surahammar. Patrik Säfström satte den enda av sex straffar.

Annons