Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallén sänkte Tierp

Lindlöven repade sig efter en dålig start och vann den viktiga matchen mot Tierp med 8–4 i division 1. Hetast på Lindehovs is var fyramålsskytten Daniel Wallén.

Annons

– Det var väl lite tur inblandat men det är alltid att sätta några puckar, säger matchhjälten Wallén. Visserligen satte han sista målet i tom bur men övriga mål var frukten av fint anfallsspel.

–Jag fick fin assistans av mina kedjekamrater i dag, vi kompletterar varandra bra.

Lindlöven gjorde en usel första period men fick en gratisbiljett in i matchen av Tierps Johan Wallin. Utanför spelet slashade han fult ner Lindlövens Patrik Säfström vilket renderade i ett fem mot tre-läge för hemmalaget.

– Det var riktigt fult men det var bara att tacka och ta emot, det ledde till att vi kunde kvittera, kommenterar Wallén.

Lagom till fortsättningsserien har Lindlöven skruvat upp aggressiviteten ordentligt. Ett högre utgångsläge och mer fart ska förhoppningsvis leda till playoff.

– Det är ett roligare spelsätt men det gäller att värdera spelet och kliva fram när det finns läge, säger Wallén. Laget har också slipat extra på sitt power play vilket nu ger resultat. Tre av matchens mål föll i numerärt överläge.

En ny dimension

Ytterligare en anledning till hoppfullhet i Lindlöven är elitseriemeriterade Dan Fredrikssons comeback. Med sin rutin och fina skridskoåkning tillför han en ny dimension till lagets spel.

– Han har en grymt bra fart och är duktig på att transportera pucken till offensiv zon. Det är en egenskap som vi inte haft tidigare, han kommer bli viktig för oss, säger Wallén.

Annons