Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Warg i slagsmål – Sverige i VM-final

Sverige är i VM-final i inlinehockey – efter en semifinal som avslutades med ett stort slagsmål. Mitt i tumultet: Örebroaren Stefan Warg.

Annons

Det var efter en svängig semifinal Sverige säkrade första VM-medaljen på tre år.

Tre Kronor tappade två tidiga tvåmålsledningar mot Kanada, 2–0 och 4–2, til 2–2 och 4–4 och låg inför fjärde och sista perioden under med 4–5.

Då lossnade allt. Henrik Höglund kvitterade, Marcus "Lillis" Nilsson gjorde 6–5 och Carl Berglund 7–5. Tre spelare som spelar eller har spelat i Bik Karlskoga. Och innan matchen var slut hade Sverige dessutom satt åttan, nian och tian. Tvåsiffrigt alltså, 10–5 och VM-final.

Dessutom: Med bara 41 sekunder kvar av matchen, som då redan var avgjord, bröt ett jätteslagsmål ut efter en slashing av kanadensaren Brandan Baumgartner. Örebroaren Stefan Warg var en av alla spelare som gav sig in i fighten och åkte på 1,5+1,5 minuters utvisning för roughing. Totalt delades nio 1,5-minutersutvisningar ut i situationen.

"Lillis", som i kvartsfinalen mot Slovenien i går noterades för sex assist och ett mål och som toppar VM:s skytteliga, gjorde nu hattrick och totalt fyra poäng. Höglund noterades för två plus ett. Berglund för två mål. Warg inte för någon poäng, men för totalt fyra utvisningar.

Frölundastjärnan Dick Axelsson, som kan bli historisk som vinnare av ishockey- och inlinehockey-VM samma år, noterades för tre assist.

Sverige bytte som vanligt målvakt efter halva matchen. Bik Karlskogas Andreas Ollikainen stod första halvan, fram till 4–2.

I finalen ställs

  Sverige mot vinnaren mellan Slovakien och USA, en match som spelas under fredagskvällen.

Finalen spelas 19.00 på lördagskvällen. Sverige har sedan tidigare fem VM-guld i inlinehockey.

Mer läsning

Annons