Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

It-guide blev årets samhällsentreprenör

Integrationsprojektet It-guide tog hem priset som årets samhällsentreprenör på Stora Samhällsdagen.

It-guide från Örebro blev i går utsedda till årets samhällsentreprenör. Juryns motiveringen löd ”Här får båda parter ge och ta, här är ingen part mer objekt än den andra. Genom generationsöverskridande och integrationsgynnande möten möjliggörs ett oväntat ömsesidigt kunskapsutbyte. Det här projektet ger både struktur, meningsfull sysselsättning och språkträning för nyanlända ungdomar under den kritiska sommarlovsperioden och en chans till relevant kompetensutveckling för äldre svenskar”.

Företagets verksamhetschef och grundare Gunilla Lundberg tog emot priset.

- Det är förstås fantastiskt roligt att vinna ett sådant här prestigefullt pris i hård konkurrens. Det visar ännu en gång det vi ser varje dag i möten mellan svenska seniorer och nysvenska ungdomar, att det här är en modell som både fungerar och har stora effekter för välfärden. Nysvenska ungdomar känner sig mer inkluderade i samhället och känner att de gör en viktig insats. Seniorerna blir digitalt delaktiga. Det här är stort, sade hon direkt efter prisutdelningen Dagens Samhälle.

När NA når henne på morgonen efter är hon mycket glad.

- Allt är väldigt positivt just nu. Det här är ett kvitto på att vi gör viktiga saker och att det uppskattas. Vi har fått positiva kommentarer från flera kommuner runt om i landet också, säger hon.

Priset delades ut på Cirkus i Stockholm av Sveriges Kommuner och Landstings tidning Dagens Samhälle.