Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italienskt intresse för Almebäck

Förre ÖSK-backen Michael Almebäck är på väg till serie A-klubben Pescara enligt italiensk media.

Almebäck sitter fast i Club Brügges frysbox och har inte startat en ligamatch sedan mitten av november. Men kanske är han på väg mot nya utmaningar. Enligt tuttomercatoweb.com är det italienska serie A-nykomlingen Pescara som visat hetast intresse för svensken. Samma klubb där ex-Gaisaren Mervan Celik spelar. Sajten uppger att klubben vill låna Almebäck med en köpoption.

"Finns konkret intresse"– Micke har gjort det bra under sin tid i Brügge och det finns ett konkret intresse från annat håll. Mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget. Situationen i Brügge är sådan att Micke har nu sin femte tränare på ett och ett halvt år och har spelat bra under samtligas ledning. Det vittnar om mental styrka, säger Jonas Wirmola till fotbollskanalen.se.

Pescara gjorde stor succé i serie B förra säsongen under profilstarke tränaren Zdenek Zeman och med talangfulla spelare som Lorenzo Insigne, Marco Verratti och Ciro Immobile. Men Zeman och stommen av spelare lämnade för andra klubbar och hösten i serie A har blivit jobbig för laget som ligger på 15:e plats i ligan.