Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till lager och partistöd

Kommunfullmäktige fastställde partistöd för 2010.  Fullmäktige lämnade också klartecken för det planerade lagerbygget vid Kopparbergs bryggeri.

– Det handlar om en ny fördelning av partistöd, betonade kommunstyrelsens ord-

förande Ewa-Leena Johansson (S) och yrkade bifall till förslaget.

Hans Hedborg (C), Astrid Dahl (V) och Ulf Hilding (M) gjorde likadant. Däremot yrkade Anna-Marina Martinsson, Kraftsamling för Ljusnarsberg, på avslag. Hon ville till skillnad från de andra partierna frysa utbildningsstödet. Hon fick dock inget gehör på den punkten.

Fullmäktiges beslut innebär att det tidigare utbildningsstödet tas bort och bakas in partistödet. Ljusnarsbergs kommun ska betala 493 884 kronor totalt i partistöd innevarande år. Det är en höjning med drygt 20 000 kronor jämfört med förra året.

Socialdemokraterna, som har 14 av 31 mandat i kommunfullmäktige, får mest i partistöd, 201 212 kronor. Minst får Sverigedemokraterna, som har ett mandat, (SD) får 18 292 kronor.

Fullmäktige beslutade att ett nytt kommunalt bolag ska bygga ett nytt lager åt bryggeriet. Bolaget hyr ut lokalerna i fem år och sedan får bryggeriet möjlighet att köpa det.

Ewa-Leena Johansson föreslog ett tillägg för att förtydliga beslutet. Fullmäktige hade inget att erina. Tilläggsyrkandet innebär att det kommunala bolaget ska ha minsta möjliga aktiekapital som finansieras av eget kapital, att styrelsen ska utgöras av kommunstyrelsens ledamöter, att kommunstyrelsen tar fram förslag till bolagsordning och ägardirektiv.