Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till lagersatsning

Kommunstyrelsen i Ljusnarsbergs kommun har sagt ja till att ett kommunalt bolag bygger nytt lager åt Kopparbergs bryggeri.

Innan bygget kan komma igång måste kommunfullmäktige fatta det formella beslutet.

– Det finns två goda indirekta effekter i det här, sade Ulf Hilding (M) när ärendet diskuterades i kommunstyrelsen. Trafikmiljön i centrala Kopparberg blir bättre och vi frigör lokaler åt andra företag.

I dag hyr bryggeriet lagerlokaler på flera platser i samhället. Att lokalerna ligger utspridda innebär många tunga transporter i centrum.

– Inom mitt parti är vi positiva till det här upplägget, säger Anna-Marina Martinsson, Kraftsamling för Ljusnarsberg. Jag tror det här kan ge fler arbetstillfällen.

Vänsterpartisten Astrid Dahl förklarade inför de andra ledamöterna i kommunstyrelsen att också hennes parti ställer upp på den här satsningen.

Klart om ett år

Lagret, som kommer att byggas vid bryggeriets industriområde, är kostnadsberäknat till 42,5 miljoner kronor.

Bryggeriet hoppas att lagret ska vara klart om ett år.

– Upplägget innebär att kommunen lånar ut pengar till det kommunala bolaget som ska bygga, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer. Kommunbolaget hyr sedan ut lagerlokalerna till bryggeriet. Sedan köper företaget lagret till det bokförda värdet.

Genom det här samarbetet hoppas kommunen att Kopparbergs bryggeri blir kvar på orten inom överskådlig tid.