Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jack: "Klart det är inspirerande"

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Han la ned plugget, flyttade hem från Göteborg – och började satsa allt på skidorna. SM blev ett stort steg i rätt riktning för Jack Impola.

Äldre brorsan Bill har slagit sig in i världseliten i långlopp och tvillingen Bob vann kinesiska Vasaloppet i början av januari.

I veckan fick Jack Impola ett eget genombrott är tog dubbla medaljer i skiathlon – silver för U23-åkare och brons i lag med Bore – och en tolfteplats totalt. Lördagens distanslopp blev inte någon lika stor framgång, Jack blev 30:e man över 15 kilometer och tia i U23-klassen, men tar ändå bara med sig positiva känslor från Ånnaboda.

– Jag började med en ny satsning inför årets säsong. Förra året pluggade jag i Göteborg, men nu har jag flyttat tillbaka till Torsby och börjat satsa på heltid. Att få ett sådant här resultat redan nu är väldigt positivt, säger Jack.

Hur hårt tränar du?

– Något mindre än den absolut eliten, kanske, men tanken är att de kommande åren komma upp på samma nivå. Man lär ju upp på den nivån om man ska få samma resultat, säger Jack som inte hymlar med att han vill slå sig in i den absolut Sverigeeliten.

I traditionell skidåkning eller långdistans?

– Båda. Jag har redan fått resultat på båda, och resten av den här säsongen blir det nog mest långlopp. Vassaloppet absolut, och kanske Birkebeinerrennet och Årefjällsloppet.

Är det extra inspirerande att satsa där efter Bills framgångar?

– Klart det är inspirerande att ha en bror som är så bra, då vet man att man håller kvalitet på träning. För vi tränar en hel del tillsammans jag, Bill och Bob. Torsby är inte ett så jättestort ställe med extremt många skidåkare, men vi har ett fint gäng och umgås mycket utanför också.

Hur upplevde du dagens lopp?

– De här är inte min bästa distans, men jag gjorde ett bra lopp. Kunde ligga på hela vägen.

Ska du köra söndagens sprint?

– Jodå, vi får se hur det går. Jag har inte kört någon sprint i år, så det blir kul att se hur man ligger till. Tar jag mig vidare är jag nöjd.