Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacob Jansson tvåa i Norge

Det blev en andraplats för Jacob Jansson, MK Kopparberg, i Rally Sørland i Norge i helgen.- Vi uppfyllde våra mål med tävlingen, säger Jacob.

Annons

I helgen tävlade Jacob i Kristiansand i Norge i Rally Sørland. En tävling med 15 mil specialsträckor på utmanande vägar.

- Uppgiften för helgen var att hitta in i körningen och försöka bygga upp fart inför kommande SM-rally, säger Jacob.

Jacob Jansson rapporterar från tävlingshelgen: "Tävlingen startade med 3 sträckor på fredagskvällen. Vi öppnade i ett bra tempo men gjorde några misstag som kostade tid, bland annat en snurrning på sträcka ett och en mindre avåkning på sträcka tre. Vi gick till nattvila som fyra i klassen cirka 20 sekunder bakom ledaren. På lördagsetappen skulle svåra sträckor bli ännu svårare med kraftigt ihållande regn. Till en början fick vi inte till körningen och tappade tid på de framför. Allt eftersom började konkurrenterna göra misstag samtidigt som vi började hitta rätt och lära oss vägkaraktären. In till service efter lördagens första loop på fyra sträckor hade vi klättrat till en tredjeplats. På service ändrade vi lite inställningar på bilen och eftermiddagen blev lyckad med en bra känsla och ett högt tempo. Vi avslutade rallyt på bästa sätt med att ta två sträcksegrar och kör över målrampen som tvåa i klassen och 11 totalt."

- Efter en lite trevande inledning blev det till slut en lyckad helg och vi uppfyllde våra mål med tävlingen. Att få åka mycket mil på vägar av krokig och stenig karaktär med bra motstånd har varit givande. Det bådar gott in för South Swedish Rally den 14-16 maj, avslutar Jacob Jansson.