Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacques Werup inleder poet-träffar i Nora

Jacques Werup, Ylva Eggehorn och Bengt Berg. Tre poeter som kommer till Nora bibliotek nu i april.

Det är tre stycken Nyfiken på-kvällar som ska arrangeras i år och som även ansluter till årets produktion Stadramålarna på Stadra Teater.

- Förra årets föreläsningsserie Nyfiken på 1600-talet blev en framgång, och

detta sporrar oss att fortsätta. Som förra året går dessa tre april-evenemang av stapeln på Nora bibliotek, berättar Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare på Stadra-teatern, i ett pressmeddelande.

Den 1 april är datumet för besöket av Jacques Werup. Den 15 april Ylva Eggehorn och den 29 april kommer Bengt Berg.

- Det blir tre röster med karaktär, tre personligheter med stämmor som bultar på våra

dörrar. Vi är glada att kunna presentera Jacques Werup som nyss gett ut en antologi kring sin kamp mot cancern, fortsätter Wetterholm i pressmeddelandet.

- Ylva Eggehorn är förmodligen en av Sveriges största trösterskor med sin psalm Var inte rädd. Och Bengt Berg som for från det innersta av Värmland upp till Sveriges riksdag och fick poesin att kollidera med politiken.

Nyfiken på-kvällarna sker för andra året med Ideella kulturföreningen Cirkustältet i samarrangemang med Nora kommun och ABF.

I uppsättningen Stadramålarna senare i år blir poesin en ingrediens med verk från Karlfeldt, Boye, Diktonius med flera. Stadramålarna har premiär den 8 juli.