Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är trött på höga avgifter - här får ni tillbaka apparaten

År 2009 fick jag utprovat en CPAP-apparat för mina snarkningar. 1 april 2013 blev det bestämt att landstinget skulle börja ta ut en avgift för apparater vid obstruktivt sömnapnesyndrom. Kostnaden skulle bli 100 kronor i månaden. Nu har jag haft apparaten i 8 år. Kostnaden för den har blivit 8 400 kronor.

Tänk va mycket pengar landstinget får in på alla apparater. Ändå klagar de på att det inte finns pengar. Hur många apparater finns ute på bygden? Det blir många kronor varje år. Så nu har jag lämnat tillbaka min apparat till landstinget. Den var också så gammal att jag skulle behöva en ny. Men det får vara.

CPAP-apparat är också ett hjälpmedel. Den är ju utprovad speciellt till en person. Får sova dåligt och vara trött i stället för att betala dyra avgifter. Det här är samma sak som hörapparaterna. De borde vara gratis.

I stället kommer sjukvården att få mer att göra framöver, när man får sömnproblem och dålig hälsa.

”Ingen mer CPAP”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel