Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag bor i en bostad som Öbo glömde

Annons

Att Öbo jobbar för att vara gröna och energisnåla, är väl inget någon har missat. Men att ha mage att höja hyra som alla deras fastigheter ska ta del av när det gäller till exempel renovering.

Lägenheterna i Glanshammar är fastigheter som Öbo glömde.

Fruktansvärt dåligt isolerat, el element från 2000 som sitter direkt på gipsvägg utan reglar, ruttna fönster och dörrar.

Vi fick kämpa cirka 2 år för att få luftvärmepump för att slippa tusentals kronor i elkostnader för att kanske få varmt. De gjorde om till kallhyra för cirka 4 år sedan på grund av att det kanske blev dyrt att elda åt kråkorna.

När ska Öbo isolera och lägga resurs på deras fastigheter i Glanshammar? Vi betalar också hyra och bör få del av det.

Eller sluta höj för oss om ni inte vill ge oss mer skäligt boende för höjd hyra.

Det får bli snart att betala till hyresnämnden tills vidare.

”Öbo hyresgäst i Glanshammar”

Svar direkt:

Bra standard i Glanshammar

Om någonting är sönder eller inte fungerar som det ska i din bostad så ska du ta kontakt med vårt kundcenter, så att vi kan avhjälpa felet.

När det gäller förändringen som gjordes för några år sedan, så innebär den att du som boende själv betalar för den el som används i din bostad.

I och med förändringen gjordes en grundlig utredning av byggnaderna och tillsammans med en grupp representanter från Hyresgästföreningen i området diskuterades resultatet. Överlag höll husen en bra standard för hus byggda under denna period. Det fanns dock några förbättringsmöjligheter som åtgärdades, bland annat möjlighet att välja en luftvärmepump. Det gjordes även en uppföljning av elkostnaderna efter den utförda åtgärden. Totalt sett visade det sig att förbrukningen av el sjunkit kraftigt efter det att ni som boende själva står för kostnaden. Kostnaderna för el ligger nu betydligt lägre än vad som beräknades innan förändringen. Det innebär att den hyressänkning som gjordes täcker kostnaderna för elförbrukningen och många boende sparar pengar.

Om du har fler funderingar kring detta, är du välkommen att ta kontakt med mig.

Linus Larsson

Miljöchef, Örebrobostäder AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel