Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag gör rätt för mig, Elisabeth – trots bidrag

Lindesberg De som lever på bidrag måste gör rätt för sig, skriver Elisabeth Svantesson i en artikel i Aftonbladet. Min fråga till henne är: Varför du inte tror att vi vill göra rätt för oss?. Jag själv har slitit som ett djur för jag vill göra rätt för mig, men ett funktionshinder med ett litet talfel gör att Arbetsförmedlingen och en stiftelse tror de kan behandla mig hur som helst då de tror inte att jag förstår något.

Jag har exempelvis haft en egen firma, jag har varit på Dramatiska institutet på intervju, jag har klarat av det trots min arbetsoförmåga som Arbetsförmedlingen säger att jag har. Jag har körkort och bil, jag har föreläst och kört standup trots min oförmåga.

Att jag sitter som jag gör just nu är faktiskt för att arbetsförmedlare inte klarar av jobbet. Vad är det de inte klarar av då? De har inte klarat av att låta mig få jobba med de jobben jag har fixat på egen hand, de jobben som jag klarar av, de har istället erbjudit mig att gå i pension så de slipper mig.

Tyvärr är jag inte ensam om det utan det finns många funktionshindrade runt om i landet som har precis lika mycket svårigheter som jag med myndigheter. Om man nu studerar eller arbetar och ha behov av assistenter, ja då blir man av med dem så man inte kan fortsätta. Livets ord har sagt att funktionshindrade kommer från helvetet, men vi är ju redan där. Jorden har blivet vårt Helvete på grund av alla politiker och myndigheter som snackar skit.

Joakim Lindkvist

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel