Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag har inte hotat honom”

Stormvågorna inför SM-semifinalen går höga. Nu påstår förre förbundskaptenen Stefan Andersson Skill i Piraterna att han fått motta hot av Antonio Lindbäcks manager Mattias Fahlström – som slår tillbaka.

Direkt när det på tisdagskvällen stod klart att ärkerivalerna Indianerna och Piraterna kommer att mötas i SM-semifinalen började trashtalket mellan klubbarna.

Motalalagets lagledare Stefan Andersson Skill, som så sent som för två veckor sedan avgick som förbundskapten för svenska landslaget, inledde med att kalla Indianerna för ”lillebror” i direktsänd tv och kastade sedan bensin på brasan på mikrobloggen Twitter.

Det började med att Antonio Lindbäcks förre manager Simon Nyman berömde Lindbäck för tisdagskvällens körning i kvartsfinalen mot Dackarna – där indianföraren körde in maximala tolv poäng på fyra heat från reservplats – med orden: ”Jag bugar mig djupt!Antonio Lindbäck min vän, i kväll är du kung! Sjukt roligt att se!”

Varpå Andersson Skill replikerade: ”I baren.” Inlägget gjordes 21.43 på tisdagskvällen, och knappt 50 minuter senare skrev Andersson ett nytt inlägg på Twitter: ”Blev precis hotad av Antonio Lindbäcks manager. Fy fan så lågt.”

Vad hotet bestod i preciserar piratledaren inte, och NA har förgäves sökt honom via både telefon och sms under tisdagskvällen och onsdagen.

Managern som Andersson Skill

  syftar på är Mattias Fahlström, som helt avfärdar att han ska ha uttalat något hot. Fahlström berättar dock att han skickat sms till Andersson Skill eftersom han tyckte att Twitterinlägget ”i baren” var oanständigt med tanke på Lindbäcks historik av alkoholproblem och rattfylla.

Problematik som fick Avestasonen att, tillfälligt skulle det visa sig, lägga av med speedwayen 2007.

– Jag skrev ett personligt sms till Stefan när jag hört vad han skrev till Simon. Jag skrev då att jag tyckte det var jävligt dåligt av honom av som lagledare att skriva något sådant, säger Fahlström.

NA har inte tagit del av sms-formuleringen, men Andersson Skill ska alltså ha uppfattat den som ett hot.

– Jag har inte hotat honom över huvud taget, bedyrar Fahlström.

Varför tror du att han menar på att du hotat honom?– Vill du ha mitt ärliga svar eller ska jag vara politiskt korrekt? Jag tror att det har blivit mycket för honom den senaste tiden. Med Darcy Ward (som är avstängd på obestämd tid efter att ha fastnat i ett alkotest inför en VM-deltävling, reds anm), med landslaget och allt, säger Fahlström.

– Det har varit mycket för honom den sista tiden, och det är inget att sticka under stolen med.

Kommer du att försöka prata med honom om det är, reda ut allt?– Nej, det kommer jag inte. Det finns liksom ingenting mer att säga. Vi ska möta varandra på tisdag, i semifinal. Jag hoppas bara att han släpper allt. Jag kommer i alla fall inte skriva något mer.

SM-semifinalen mellan lagen inleds alltså på tisdag, i Motala. Returen körs onsdagen därpå, den 17 september, i Sannahed.