Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag har magont när jag lämnar henne på fritids”

Veckan började med en skräckupplevelse för Helena Qwarforth. Hennes åttaåriga dotter tappades bort på fritidshemmet Eken vid Tulpanens skola i Fjugesta. Flickan återfanns senare i Sixtorp. Händelsen ska polisanmälas.

Annons

Klockan halv elva på måndagsförmiddagen ringde Helena Qwarforths telefon. Det var personalen på fritidshemmet Eken vid Tulpanen i Fjugesta, där hennes dotter går på fritids i sommar.

– De frågade om min dotter var hemma hos mig. Det var hon inte. Hon är hos sin pappa den här veckan och skulle vara på fritids.

Efter en stunds letande riktades misstankarna mot en buss som kört barn från Tulpanen till sommarkollot i Sixtorp. Den bussen avgick redan klockan halv nio. Dotterns pappa åkte dit, vilket är drygt 15 kilometer från Fjugesta, och där var hon. Flickan hade inte tagit skada.

Upprivna– Hon var ovetande och tyckte väl att det var kul att följa med sina kompisar. Men vi föräldrar var förstås upprivna, säger Helena Qwarforth som fortfarande är upprörd när NA pratar med henne.

Hon är kritisk till att dottern kunde hoppa på bussen och följa med utan att någon i fritidspersonalen insåg felet.

– De har ju listor att gå efter där det står vilka barn som ska med bussen. De måste pricka av ordentligt.

Samtidigt vill hon inte anklaga personalen.

– De var ju skärrade de med. Det är inte personalens fel, säger Qwarforth och syftar på arbetsbelastning.

– Men det har varit så mycket som hänt nu, det var inte länge sen som en pojke försvann under en utflykt. Det är flera föräldrar som tycker att det är jobbigt att lämna sina barn. Någon måste ta ansvar, det måste bli en förändring.

Inte första gången

Det är inte heller första gången som det varit problem för dotterns del. Personalen har missat att skicka med flickan på bussen hem också. Då har föräldrarna fått åka och hämta henne.

Dottern kommer fortsatt att gå på fritids i sommar.

– Vi måste ju, vi måste jobba. Men jag har magont och dåligt samvete när jag lämnar henne.

Helena Qwarforth kommer att polisanmäla händelsen.

– Det är inte för att jäklas med personalen. Kommunen måste förstå att det här är allvarligt. Det ska inte få hända vare sig mitt barn eller andras, någon dag råkar någon illa ut annars.