Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag hoppas på ett kaxigare ÖSK

Jag brukar aldrig gå upp klockan 02.00. Nu gjorde jag det av arbetsskäl och det var först då jag förstod att det är den här tiden på dygnet en granne låst sig ute barfota och en annan tittar på vuxenfilm utan att dra för persiennerna.

Det är med andra ord den tiden på dygnet man ska sova och inte veta vad som händer runt omkring en.

I natt kommer jag att sova bättre än på länge. Med balkongdörren vidöppen och med regnet tungt fallande mot oliv- och apelsinträden här utanför. Efter en vinter elakare än någonsin i mitt liv sitter jag och njuter av regn. Det som tidigare alltid varit så förlösande och förknippat med varma somrar får en i stället att tina upp. Och plötsligt att inse att allsvenskan faktiskt snart bara är tre veckor bort.

Samtidigt som hela den spanska solkusten badat i vatten och översvämningarna bredde ut sig även högt upp i bergen fick ÖSK ett bra svar redan under den första dagen av träningslägret i Nerja.

Till skillnad från tidigare års läger i Ayia Napa på Cypern verkar idylliska Stadio Deportivo ha en dränering som fungerar och inte är gjord på 300-talet.

Mattan såg ut att vara lite långhårig och mjuk. Men ändå naturlig och som kommer att ge bättre förutsättningar än tidigare års läger. Eller rättare sagt fjolårets vattenpololäger.

Framför allt kommer det förstås att bli spännande att se ÖSK mot ryska Champions league-laget Zenit på söndag. En kanonmatch. Och en ovärderlig erfarenhet oavsett resultat.

I brist på nya spännande spelare att prata med ser jag med förväntan fram mot att höra ÖSK presentera årets målsättning. Förra året var det topp 5 som gällde. Det blev en sjätteplats efter tre gånger 0–3 och en förödande svacka på hösten. Jag hoppas att ÖSK kan vara ännu kaxigare i år och gå för topp 4 och en plats i Europa. Även om det skulle bli en sen stjärnsmäll mot Zenit på söndag. Allsvenska toppen är inte bättre än tidigare. Den världsekonomiska krisen täpper till glapp. Drar de som vill rycka i tröjan och ber dem ta ett kliv tillbaka igen. ÖSK däremot har smygit bakom de bästa och har en intakt trupp från förra året.

I år är topp 4 möjligt. Jag hoppas ÖSK också vågar tro på det.