Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag kände mig skärrad"

Karin Hellmark är helt övertygad om att hon såg en varg nära Allébadet i Hallsberg i lördags kväll.

Olof Liberg, vargexpert och forskningsledare på Grimsö forskningsstation, säger att det är fullt möjligt att vargen sökt sig in till centrala Hallsberg.

– Numera kan vargen visa sig lite var som helst, säger Olof Liberg.

Fick tvärbromsa

Karin Hellmark var cyklande på väg hem efter en gospelkonsert hon medverkat i. Klockan var omkring 19.30.

– Nära Allébadet kom plötsligt en hare utspringande i högsta fart från ett buskage. Jag höll på att köra på den och fick tvärbromsa. Efter haren kommer vargen rusande. Sedan fortsatte vargen jaga haren fram och tillbaka, säger Karin som tycker det var en omskakande upplevelse.

Hon hade inte trott att en varg skulle ta sig in mitt i Hallsberg.

– Men det är ingen som helst tvekan att det verkligen var en varg. Det var absolut inte en hund, det kan jag garantera. Det finns säkert de som tror att jag misstagit mig men jag är hundraprocentigt säker.

Det sista Karin såg av jakten var när djuren försvann ut mot åkrarna.

– Jag vet inte hur det gick. Vargen var naturligtvis ute efter ett kvällsmål, men haren sprang fort. Jag kände mig faktiskt skärrad över att ha haft en varg så nära mig.

Även setts vid Ahlsells

Hemma igen ringde hon en närstående och fick då veta att det finns uppgifter om att en varg också setts nära Ahlsells i Hallsberg.

Olof Liberg på Grimsö tycker inte det finns någon anledning misstro Karin Hellmark.

– Det är fullt möjligt att vargen sökt sig in i Hallsberg och sedan jagar en hare den råkar få syn på. Vargar kan numera ses på oväntade ställen.