Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag saknar lokalfotbollen i NA

Vid en hotellfrukost i Uddevalla förra veckan läste jag Bohusläningen. Sporten innehöll en utförlig artikel med analys av div 4 Bohuslän-Dalsland, det spekulerades om hur höstspurten ska gå. Blev påmind hur mycket jag saknar att läsa om lokalfotbollen i NA. På några få år har NA slutat skriva om matcherna i div 4 och 5. I år får vi inte heller referat ifrån div 3.

Omgång 8 i div 2 Södra Svealand (där vi har Rynninge, Forward och IFK Kumla) startade med en match i fredags. Det var Kumla som vann streckmatchen borta mot Eskilstuna. Den kortfattade notis som fanns i gårdagens (12 september) tidning innehöll ingen intervju, ingen spelarkritik. Inte ens div 2 tabellen fanns med i resultatbörsen.

På uppslaget innan fanns en stor artikel som huvudsakligen handlade om Shpetim Hasani som gjort mycket fina insatser i fotbollsklubbar i länet. Som 38-åring "chockvärvas" nu Shpetim till Futsalklubben ÖFC. Shpetims satsning på Futsal kommer att börja med en träning i veckan...

Tabellen för div 2 Södra Svealand finns med i dagens tidning då fler matcher spelades igår. Tyvärr stämmer inte den publicerade tabellen. Tyresö som leder ligger endast på tredje plats i NA:s tabell.

Jag tror NA underskattar fotbollsintresset som finns i vårt län. Att få läsa om sitt lokala lag varje vecka kan vara en anledning att behålla prenumerationen.

Satsningen på NA-Tv och tillgången till övriga Mittmedia är positiv, men kan ju inte ske på bekostnad av referat, intervjuer och tabeller för våra lag?

För övrigt önskar jag Futsalsporten all lycka. Jag har lärt känna de som är engagerade i Örebros elitlag, och de arbetar ambitiöst med arrangemangen i Idrottshuset.

Jag hoppas NA skriver mer när de kontrakterat spelare som kommer träna mer än en gång i veckan.

Petter Grundel

Örebro

Svar direkt:

Med all respekt för idrotten i Bohuslän - det är svårt att jämföra med den mängd av sport på hög nivå som finns i Örebro län. Vi behöver prioritera, och tyvärr går det ut över den lokala fotbollen i de lägre serierna. Jag förstår att det är en klen tröst för våra printläsare, men digitalt finns alltid aktuella tabeller, resultat och precis som du skriver en hel del livesänd lokalfotboll som NA för bara några år sedan inte var i närheten av att kunna erbjuda.

När det gäller resultatbörsen i papperstidningen så finns det brister som vi behöver komma till rätta med. Tack för synpunkter!

Pierre Bokvist

Sportchef, Nerikes Allehanda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel