Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ställer ut hindren på gatan för att skydda barnen

Svar:

... till insändaren ”Trafikhinder på Hindergårdsgatan”, NA 27 oktober.

Jag bor också i området och har reagerat på att hastigheten på aktuell sträcka är alldeles för hög. Det bor många barnfamiljer i området och jag har själv två små barn.

Jag har jobbat på vägen i 25 år och vet att det ända som får oss bilister att sänka farten är att göra det så smalt och krångligt som möjligt. Av din insändare får jag känslan av att du tycker att det är just så. Då har jag lyckats.

Som svar på dina frågor kan jag säga: Nej, jag är ganska säker på att jag inte får ställa ut hinder på gatan. Anledningen är att sänka hastigheten, inte att barn skall kunna leka på gatan, som du verkar tro.

Kommunen äger vägen och de ger tillstånd till hastighetsdämpande åtgärder. Anledningen till att jag har ställt ut hindren är att risken för en allvarlig olycka på sträckan var väldigt hög med den hastigheten som många bilister höll. Jag har ställt ut skärmarna på eget initiativ och valde att inte fråga.

Jag har svårt att se att en personskada skall kunna uppstå. Sidomarkeringsskärmarna är utformade för att synas oavsett tidpunkt och väderlek. Om man är rädd för att köra på skärmarna, har svårt med mötande trafik och att backa bör man välja en annan väg i området eller helt enkelt låta bilen stå.

Inför vintern har jag tänkt ta bort skärmarna för att underlätta för snöröjningen.

De personer som jag pratat med om hindren är väldigt positiva. Om du inte delar min uppfattning om att undvika en allvarlig olycka får du gärna kontakta mig.

Bo Wirén

Hindergårdsgatan 8F

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel