Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag vill undvika operation"

NA kan berätta om Andreas Haddads mystiska smärtor.
På onsdagen fick han diagnosen magbråck av Anders Falk, chefsläkare på Carlanderska sjukhuset i Göteborg.
– Jag vill verkligen undvika operation. Nu ska jag ha ett snack med ÖSK och klubbläkaren Ulf Nordström, säger Haddad.

NA kunde berätta på tisdagen att ÖSK:s anfallstjärna, som varit borta från allt spel i en månads tid, reste till Göteborg på onsdagen för att undersökas av bråckspecialisten Anders Falk. Smärtan Haddad har haft i magmuskeln har hållit honom borta från fyra raka allsvenska matcher.

Först nu vet han äntligen varför.

Operation innebär 4-6 veckor– Jag har fått ett litet magbråck. Jag vet knappt vad det innebär själv. Men jag googlade på det och har läst att det är några hockeyspelare som haft det. De har kunnat övervinna smärtan och sedan opererat sig efter säsongen, säger Haddad till NA.

Frågan är nu hur han själv väljer att göra. En operation skulle innebära minst 4–6 veckors frånvaro.

– Som jag förstår det handlar det om att kunna övervinna smärtan eller genomgå en operation. Men jag vill helst inte opereras. Utan att vara egoistiskt märker jag att laget behöver mig och att jag saknas på min position. Jag vill tillbaka och hjälpa till så fort som möjligt.

Kan du vara med redan mot Gais på söndag?– Det får du prata med vår klubbläkare Ulf Nordström om. Jag måste ha en sittning med Ulf och ÖSK innan jag tar ett beslut. Men jag har inte ens kunnat springa på en månads tid, så jag ligger fortfarande efter. Det är nästan som om det är försäsong nu igen för min del, säger Haddad.

Mycket talat för att centern blir borta ytterligare en längre period. Han måste fortsätta sin rehab och stärka muskelaturen i buk och bål.

Frustrerande att inte ha fått ett svar förrän nu?– Nja, det går inte att se tillbaka. Allt jag vill är att övervinna smärttröskeln och komma tillbaka igen. Jag är inte i slutet av min karriär.

Ulf Nordström om Haddads skada:

– Det handlar om ett misstänkt litet bråck på bukväggen. Det var en av våra hypoteser. Operation är inte aktuellt i dagsläget utan Andreas måste fortsätta sin rehabilitering och successivt bli bättre.