Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill utöva mitt drömyrke och min religion: Smittar inte långa ärmar i privat vård?

Skulle inte världen vara en vackrare plats om varje människa med någon täckning och tro skulle kunna göra sin aktivitet?

Det är uppenbart att beslöjade kvinnor är en del av det svenska samhället som har sina egna idéer, omständigheter och kläder och som alla andra medborgare har rätt att arbeta fritt.

Men det finns regler om täckning av vårdpersonal som tyvärr utmanar närvaron av en beslöjad kvinna inom alla vårdsektorer. Lagen som säger att personer inom medicinsk personal måste ha uniformer som har korta ärmar.

Tydligen har denna lag antagits för att förhindra spridning av bakterier på sjukhus, vårdcentraler, och för att upprätthålla hygien och god hälsa.

Detta krävs dock inte i privata behandlingsinstitutioner. Förorsakar inte deras täckning spridningen av bakterier?

Ibland kan man se att personer inom medicinsk personal bär en kofta över sin uniform. Sprids inte bakterier på detta sätt? I de flesta asiatiska länder som Japan, oavsett religion och etcetera, observeras att behandlingspersonalen har långa vita kläder och långa ärmar. Eftersom bakteriens natur och dess fara är densamma över hela världen, varför skapade de inte ett sådant krav?

Vid coronautbrottet förändrades täckningen för alla inom vården eller för de inom vården som behandlar coronapatienter och blev helt täckt. Så varför är inte lagen som kräver kortärmade kläder samma vid corona tid?! Sprides denna fullständiga täckning bakterier under coronavirus?

Som ett resultat är det inte logiskt att förhindra spridning av bakterier och att observera hygien genom att kräva en uniform med korta ärmar. Om vi tror att det finns frihet här, borde alla kunna arbeta fritt med det de är intresserade av, oavsett deras övertygelser och ordval. Om sådana begränsningar inträffar för en viss grupp av människor, vad är skillnaden här med de bakåtriktade och fascistiska länderna gentemot beslöjade kvinnor som har en lägre nivå av kunskap, medvetenhet och läskunnighet? Här hävdas att kvinnors rättigheter måste försvaras så måste en beslöjad kvinna ha rätt att göra det hon älskar, och samtidigt bör det inte finnas några begränsningar för att hon täcker sig.

Det är bra att vi alla respekterar varandras åsikter och att det inte finns någon lag som begränsar en beslöjad kvinna som medborgare och människa. Eftersom dessa begränsningar orsakar frustration och förlust av motivation för dessa människor eftersom de inte kan utöva sitt drömyrke.

Genom att eliminera kravet på att täcka medicinsk personal med korta ärmar kan beslöjade kvinnor delta i medicinsk verksamhet. Som ett resultat bidrar de till både deras personliga tillväxt och Sveriges framtida utveckling. Så att de kan vara aktiva, användbara och effektiva medborgare i samhället.

Hoppas på en fri och framåtsträvande värld

”En rättvisesökande kvinna”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel