Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag ville bygga upp något själv”

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Channie Stenström var i Barcelona när hon var 17 år och sen dess har hon velat flytta dit. Och nu bor hon i Barcelona och jobbar på ett kundtjänstföretag.

örebro. – Jag gick en kurs i Job action plan och hade enormt kul. Det var mycket lärorikt att knyta kontakter, vi fick bland annat åka till Oslo och vara med om intervjuer.

– Jag flyttade hit med min pojkvän och vi hittade två andra att dela lägenhet med. Nu har vi fått trubbel med hyresvärden. Det är enormt viktigt att kolla upp kontrakt och annat.

Channie har jobbat i Barcelona i nio månader och räknar med minst tre månader till. Sedan blir det kanske språkskola. Tiden i Barcelona har gett mersmak.

– Det är så mycket mer än att bara jobba utomlands. Det är en ny kultur, ett nytt språk, nya människor – allt är nytt. Du lär dig så enormt mycket, blir mer självständig.

Andreas Löwendahl jobbar i Lettland med IT-support till bland andra SJ och Green Cargo.

– Jag ville få en nystart och bygga upp något själv. Lettland är ett billigt land att leva i. Jobbet är spännande och sträcker sig över två år. När jag kommer hem räknar jag med att söka nya tjänster i samma företag.

Företaget hjälpte till att leta lägenhet i Lettland. Vardagen fungerar ungefär som i Sverige. Drömmen är att flytta till USA och jobba med IT-frågor.