Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag ville för mycket"

För Kumlas racingstjärna Marcus Ericsson väntar nu några ovissa veckor.
Marcus gav nämligen inget klockrent besked andra GP2-testdagen i Abu Dhabi.
– Det gick inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig, säger Marcus efter söndagens test med teamet iSport International.

Nej, det gick betydligt bättre på lördagen med Barwa Addax-teamet. Nu var Marcus sexa på morgontestet, elva på eftermiddagen.

– Jag var bra med på första passet, även på det andra så länge vi körde på gamla däck. Men när de nya däcken kom på fick jag det inte att stämma. Jag ville för mycket och tog i för mycket.

– Men största problemet var att bilen inte passade min körstil. När jag satte mig i Barwa Addax-bilen i lördags stämde det på en gång. Men inte nu, tillägger Marcus.

Under årets säsong har Marcus kört ihop med tjecken Josef Kral i Super Nova-teamet. I går satt båda i iSport International-bilarna.

Passade Kral bättreOch Kral var tvåa och trea i de två testpassen.

– Hans körstil passade bilen bra helt enkelt. Annars är jag en bättre chaufför än Kral, jag har ju varit snabbare än honom under hela säsongen, säger Marcus.

Allra snabbast i testerna, i båda passen, var Michael Herck för DPR.

– Inte så konstigt egentligen. Han har kört för DPR hela säsongen och testat med dom alla fyra passen här, påpekar Marcus.

Hjul mot jul

För Marcus blir det nu att byta fyra hjul mot en svensk jul. Som julklapp är förstås ett GP2-kontrakt 2011 en önskan.

– Bara att vänta på vad teamen och sponsorerna nu säger. Men jag hoppas få chansen att köra GP2 även nästa år. Jag är nästan hundra procent säker på att jag då kan slå de bästa förarna.