Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagas av klubbar i Italien

(ny version)
Flytten till Maccabi Haifa sprack i sista stund.
Men det finns fler klubbar som drar i ÖSK-anfallaren Roni Porokara.
Enligt italienska webpublikationen Tutto Mercato Web är Cesena, Brescia, Torino och Lecce ute efter finländaren.

– Jag känner till att det finns intresse. Klubbar som rent formellt förhört sig om Roni, antingen för att de är intresserade eller för att de är nyfikna, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

På tisdagskvällen gick Tutto Mercato Web ut med de fyra klubbar som ska vara ute efter Roni Porokara, 26. I artikeln beskrivs ÖSK-yttern som en explosiv spelare och jämförs med Amantino Mancini.

Lennart Sjögren bekräftar nu att det åter finns ett intresse från utlandet.

Hur många klubbar har hört sig till er?

– En som jag känner till, svarar Sjögren utan att nämna vilken.

Roni Porokara är kontraktsbunden till ÖSK bara året ut och klubben har tidigare sagt att de jobbar på en kontraktsförlängning.

– Vi är inställda på att ha Roni kvar hos oss även under hösten, men det internationella transferfönstret är öppet till sista augusti så man vet ju aldrig, säger Lennart Sjögren.

Porokara var nära en övergång till israeliska Maccabi Haifta i vintras. Men affären sprack i sista stund och en utredning har startat mot Porokaras dåvarande agent Oliver Cabrera, som misstänkts för att bland annat ha suttit på dubbla stolar under förhandlingarna.

ÖSK:s utgående kontrakt

Roni Porokara

Peter Westman

Magnus Wikström

Fredrik Nordback

Samuel Wowoah

Eric Bassombeng

Bertin Zé

Magnus Kihlberg

Oskar Johansson

Patrik Anttonen

Michael Jidsjö

Paulinho

Simon Nurme