Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakob Norgren Jazz Orchestra

Pathfinding

(Wime records)

✪ ✪ ✪ ✪ ✪

JAZZ. På fredag öppnar Jakob Norgren höstsäsongen på Örebro jazz- och bluesklubb med sin jazzorkester som just släppt sitt debutalbum. Norgren har tidigare besökt Örebro med sin andra konstellation Big Band Splash som spelar mer soul och rhythm blues. Här handlar det i stället om modernt arrangerad storbandsmusik, i samma stil som exempelvis SJO eller Mikael Råbergs band.

Som inbjuden solist figurerar eminente saxofonisten Jonas Kullhammar. Och varje gång han blåser loss lyfter det verkligen. Men bandet har även flera framstående solister som visar framfötterna, som Peter Fredman, altsax, och Jonne Bentlöv, trumpet. Såväl kompositioner och arrangemang håller hög klass, med flera oväntade inslag som fagott, eufonium och tuba, och bandet känns samspelt med fin balans mellan sektionerna.

En debut med mersmak.