Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jansson har blivit pappa – med i ÖSK-truppen

Under söndagen blev Oscar Jansson pappa till en son. Och nu kan målvakten dessutom lämna klartecken till måndagens match borta mot Åtvidaberg.

Oscar Jansson fick hoppa ur spelarbussen på väg till Gävle i måndags och vända hem till Örebro. Detta då Oscars höggravida sambo Joanna Johansson fick åka in till USÖ.

– Hans sambo åkte in till USÖ under tiden han satt i spelarbussen. Jag vet inte när det är dags för själva förlossningen, men hon hade högt blodtryck och skulle åka in. Då kände Oscar att han ville vända tillbaka och vara med henne, sa Magnus Sköldmark till NA i måndags.

Jansson uteblev från matchen, men är med i laget i måndagens match mot Åtvidaberg – som nybliven förälder.

– Oscar har blivit pappa precis så han kommer vara med i morgon. Han fick en son och allt verkar ha gått jättebra. Men han är med i morgon, berättar ÖSK-tränaren Alexander Axén.

I övrigt är det inte klart hur han väljer att formera laget.

– Jag har faktiskt inte tagit ut laget. Vi mixade när vi spelade på träningen, då vi vill hålla i gång de flesta. Vi får se i morgon hur vi gör.

Alhassan ”Crespo” Kamara och Sam Mensah med sina långtidsskador kan räknas bort. Däremot var Christoffer Wiktorsson, som i fredags skrev på för Degerfors, med och tränade. Men han är inte med i truppen.

– ”Jonis” (Jonathan Lundberg) gick in med huvudvärk. Jag vet inte om det är migrän eller annat, säger Axén.

Ni har en del skavanker? – Det måste man ha. Det är elitidrott vi håller på med och man har tömt sig. Många är lite slitna, men nu har det varit en vecka mellan matcherna. Då hinner man komma tillbaka, men man ligger precis på gränsen.

Truppen (en ska bort): Oscar Jansson, Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Logi Valgardsson, Erik Moberg, Robert Åhman Persson, Astrit Ajdarevic, Martin Broberg, Marcus Pode, Daniel Björnquist,  Jonathan Lundberg, Daniel Nordmark, Kalle Holmberg, Pär Ericsson, Sebastian Ring, Nordin Gerzic, Eidur Sigurbjörnsson, Jacob Rinne, Daniel Gustavsson.