Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnboåsbygden redo för Rastälvens dag

Med fårsläpp, kosläpp, bågskytte, tappning av björksav och en massa andra aktiviteter arrangeras Rastälvens dag nu på söndag.

På söndag den 3 maj med aktiviteter under dagen firas Rastälvens dag. Gölagården har kosläpp och Bredsjö mjölkfår har fårsläpp.

I ett pressmeddelande berättar Anita Maria Karlsson mer om arrangemanget:

- Namnet Rastälven antyder att förr tog man rast här och den här dagen är det meningen att man inte ska stressa utan ta det lugnt. Rastälvens dag är ett arrangemang för alla åldrar och redan under första året, 2012, blandades barnvagnar och rollatorer. Lite nostalgi kanske för de äldre och något helt nytt för många yngre.

Här är några exempel på allt som sker under Rastälvens dag: Hjulsjö har hantverk i församlingsgården. På Lantliv i Hjulsjö kan man klappa lamm och se hur man gör björksav. I Nyhyttan visas Nyhyttans kurort, scoutstugan är öppen och under bron får man smaka på rökt fisk. På servicepunkten i Järnboås finns turistmaterial och tunnbröd med älgkött och andra delikatesser. På fotbollsplan i Järnboås står brandbilen, bågskyttarna, Naturjobb, skogsbolag med mera och det serveras nässelsoppa och hamburgare.

- I sista minuten bestämde man sig i år för bokloppis i Bredsjö stationshus och där kan man också få något i sig att äta, liksom på Bredsjö ostkafé. Och Motionscentret i Hjulsjö är öppet och har café och storloppis.

För mer exakt information om programmet för Rastälvens dag och om eventuella ändringar, se Järnboås hemsida www.jarnboas.se