Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jätteallvarligt och ett hot mot demokratin"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

I natt började uppsättningen av valaffischer för Riksdagsledamoten Lars-Axel Nordell (KD). Men affischerna blev inte långlivade.

- Man satte dem rätt högt med stege, nu i natt är det någon som slitit ner dem, säger Lars-Axel Nordell. Jag är upprörd, ledsen och besviken.

Han berättar att affischerna, som sattes upp natten till i dag, satt tre meter upp på lyktstolparna mellan södra station och centralstationen i Örebro.

- De måste ha haft en stege med sig så någon borde ha sett något. De har tagit bort alla förutom den närmast stationen och städat upp efter sig, säger Nordell.

Den, eller de, som tagit ned affischerna ska dessutom ha tagit dem med sig.

Vem som ligger bakom de försvunna affischerna vet han inte men sabotaget är polisanmält.

- Det här är jätteallvarligt och ett hot mot demokratin. Jag hoppas att det är en engångsföreteelse men det är illavarslande när det börjar första natten redan på småtimmarna, säger han.

Även inför förra valet saboterades valaffischer för flera partier men så här långt ska det vara lugnt enligt polisen.

- Det har varit lugnt så här långt i valrörelsen, säger polisens presstalesman Jörgen Westlin. Skulle man utsättas för liknande sabotage poängterar han att det är viktigt att det anmäls till polisen.