Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättebeslag i länet av smuggelcigaretter

(NY VERISON 07:43) Tullkriminalen har gjort ett jättebeslag av smuggelcigaretter i en lada i norra Örebro län.
Enligt uppgifter till NA handlar det om mångmiljonvärden.
Två personer har gripits.

Annons

Elva personer från tullen deltog vid tillslaget.

– Vi kan bekräfta att det rör sig om stora beslag. Men eftersom den här utredningen kan växa ytterligare och många personer ska förhöras vill vi inte gå in på hur mycket som beslagtagits. Fler gripanden kan bli aktuella och då måste vi spara uppgifter till de förhör som då ska hållas, säger Monica Magnusson på tullens presstjänst.

Det var i fredags tullen slog till vid ladan. Stora mängder cigaretter har sedan transporterats därifrån.

– Från polisen har vi bidragit med förhörsrum i samband med gripandena och lite polisiär assistans i övrigt. Men annars är det tullkriminalens personal som sköter hela utredningen. Ingen gripen sitter kvar i Örebro. Tullkriminalen gör egna utredningar med åklagare inkopplad så fallet blir inget för oss, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Det är tullkriminalen i Göteborg som fått hand om hela härvan.

Där vill ingen uttala sig med hänvisning till det mycket känsliga läget. De hänvisar i stället till tullens presstjänst.

Har ladan varit lagringscentral där smuggelcigaretter kunnat hämtas?

– Jag har ingen möjlighet att kommentera något mera i utredningen. Det är förundersökningssekretess som gäller. Eftersom fler gripanden kan vara att vänta är det känsligt att lämna ut uppgifter, svarar Monica Magnusson på presstjänsten.

Polisen har vid några tidigare tillfällen stoppat personbilar i Örebro län som haft stora mängder smuggelcigaretter i bagaget. Det har blivit åtal men oklarheter har funnits om varifrån cigaretterna hämtats.

Om det som nu avslöjats kan ha något samband vill vare sig tull eller polis kommentera.

När kan tullen lämna mera uppgifter?

– Jag har ställt den frågan till våra ansvariga men de svarar att det kan dröja eftersom utredningen väntas dra ut på tiden, svarar Monica Magnusson.

Annons