Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättesuccén för Ismail Kurt – tog hem JSM: "Har offrat helt otroligt mycket"

Här föds nästa stora boxningstalang: Ismail Kurt från Örebro BK – tog hem JSM i 69-kilosklassen,
– Tidiga kvällar, säga nej till vänner. Han har offrat mycket för det här, säger tränaren Kamran Kabinejad.

Rankad tvåa i Sverige inför JSM. Men väl där visade Ismael Kurt, 17, att han är en av Sveriges största boxningstalanger.

Redan i sin första match satte Kurt standarden. Slog motståndaren Abdul Ghafar till golvet två gånger innan domaren gick in och bröt matchen. Vidare – men väl i semin blev det tuffast tänkbara motstånd: Sverigeettan, inför turneringen, djurgårdaren Adel Belalia.

– Vi möttes för tre veckor sedan. Men då förlorade "Isma" med 2–1. Men nu lyckades vi dra det längsta strået och vinna med 3–2. Jag tyckte att han vann med 5–0, men domarna dömer, säger profilstarke tränaren Kamran Kabinejad.

Final mot Hamoudi Ali som slagit ut ÖBK-boxaren Ferhat Morad i sin kvart.

– Vi hade förhoppningar om att Ismail och Ferhat skulle mötas i en final. Men, men.

Å andra sidan: Då blev taktiken lättare i finalen när Ismail fick möta en boxare som hans klubbkompis redan stött på.

– Vi visste ju hur han boxades, så vi satte in offensiven på en gång. Det var stentufft i alla tre ronderna utan att någon gick i golvet, säger Kabinejad.

Men till slut blev segern ändå överlägsen. Domarna spikade resultatet till 4–1.

– I turneringens tuffaste viktklass, där flest var anmälda. Nu har det öppnats vägar för honom. Landslag, turneringar, EM, VM, säger Kabinejad och hyllar Kurts motivation.

– Vi har slitit hårt med två pass per dag, morgon och kväll. Han har offrat mycket. Tidiga kvällar, säga nej till vänner. Han har slitigt hårt och offrat helt otroligt mycket.

Kurt blev även utsedd till turneringens bäste boxare, och ÖBK till bästa boxningsklubb. Skapligt utfall på de där tidiga träningsmornarna.

– Två stora pokaler och en guldmedalj har vi fått med oss hem, skrattar Kamran.