Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzkvällar på hotellet

Askersund.Vill man ha något gjort får man göra det själv och då gäller det att inte ha ”lata ben”. Trots det är det bandet Lazybones, med Arne Cederblad i spetsen, som arrangerar jazzklubb under våren.

Annons

Den sista måndagen i varje månad planerar Arne Cederblad och Lazybones att bjuda in till musikkvällar på Hotell Norra Vättern, under namnet Måndagsklubben. Den 29 mars går den första av stapeln och då står värdmusikerna för programmet. Den 26 april är det Pär Björcks trios tur, och säsongen avslutas med Jazzkersound den 31 maj.

– Jag har tänkt länge på det här, att få i gång något där lokala musiker kan spela. Det är inte kommersiellt, utan en kul grej, säger Arne Cederblad.

På sikt är det tänkt att bli mer än en jazzklubb, med även andra lokala musiker, och kanske till och med lite kända namn framåt höstkanten. Men det får utformas efter hand beroende av intresset.

Efter framträdandet blir det fritt ”jam”.

– Jag hoppas folk tar med sig sina instrument och är med och spelar, det hade verkligen varit roligt. Alla som vill får vara med och spela med bandet, säger Arne Cederblad.

Annons