Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie, Ulla och Adrian – så heter årets stipendiater i Hällefors

Varje år delar Hällefors kommun ut ledar-, kultur- och idrottsstipendium och kommunstyrelsen har nu beslutat att Jennie Nyheim, Ulla Norling och Adrian Åminne-Karlsson får utmärkelserna för 2018.

Annons

Idrottsstipendiet går till Adrian Åminne-Karlsson som har motocross som en livsstil. Tillsammans med familjen packas husbilen varje helg för tävlingar. Adrian kammade hem brons i ungdoms-SM 2017 för sin klubb Sunne MX. Han fick också förra året en inbjudan till England där han var en av trettio unga crossförare från hela Europa fick testa banorna på Matterley Basin utanför Winchester. Nu siktar Adrian mot SM och eventuellt även EM.

Ledarstipendiet tilldelas Jennie Nyheim som är fotbollstränare för pojkar inom Hällefors AIF. I motiveringen står bland annat om hennes stora engagemang på orten där Jennie mellan sitt eget företagande och uppdrag som ordförande i lokala Företagsföreningen prioriterar det ideella ledarskapet. Jennie anses vara en fin förebild.

Kulturstipendiet går till Ulla Norling som är författare. Som pensionär har hon skrivit, bekostat och utgivit sin första bok, kriminalromanen "Nemesis - hämndens gudinna". En dröm om författarskap har uppnåtts och nu är hon redan igång med en uppföljare.

Var och en får 5 000 kronor. Stipendieutdelningen sker i samband med invigningen av nya kommunhuset, Formens hus, den 26 maj.