Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica fixade ny guldfest – och här är alla söndagens medaljörer i SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Pressad att ta två raka segrar. Då visade Jessica Larsson nervkontroll – och sköt hem ännu ett SM-guld i bågskytte till Nora.

På lördagen tog Nora herrar lag-SM-guld i compound. Jessica Larsson såg till att det blev guldfirande även på söndagen.

Noraskytten, som tävlar i klassen barebow (där moderna pilbågar används men inga hjälpmedel är tillåtna), var tvåa i lördagens kval och gick in i semifinal i söndagens slutspel. Larsson besegrade först Västervisk Carina Johansson med 6–0 i semifinalen, och slog sedan kvalsegraren Margaretha Palm, Angered, med 6–2 i finalen och bärgade därmed guldet.

Karlskogas Åke Svensson, som tävlar för BK Fjädern, vann kvalet i långbåge på lördagen, och tog på söndagen segrar både i åttondelsfinal och kvartsfinal utan att tappa poäng, men föll sedan överraskande mot Grimslövs Tore Peterson i semifinalen och fick nöja sig med brons efter 6–4 mot Stockholms Malin Medbo i matchen om tredjepris.

Däremot blev det inga fler medaljer för Hallsbergsklubben Järnvägens skyttar, som tog lag-SM-silver i OS-klassen recurve på lördagen.

I det klassiska styrkelyftet, som också avgörs under SM-veckan i Sundsvall, tog Rasmus Sarwien, Örebro, brons sammanlagt med 683,5 kilo i 83-kilosklassen, efter att ha tagit guld och slagit svenskt rekord i det inledande knäböjet med 248,5 kilo – ett halvt kilo mer än Sundbybergs Martin Engquist som i lyftet före hade slagit sitt egna, tidigare svenska rekord på 247,5 kilo med just ett halvt kilo. Sarwien tog även brons i bänkpress med 155 kilo men fick nöja sig utan medalj i delgrenen marklyft, där han drog 280 kilo.

På eftermiddagne följde Sarwiens klubbkompis Sandra Wilén upp med brons sammanlagt, silver i knäböj och brons i marklyft i 72-kilosklassen efter serien 152,5, 67,5 och 177,5 för totalt 397,5 kilo.

I frisbeelagsporten ultimate tog KFUM Örebro SM-silver efter finalförlust mot Viksjöfors med 15–9.