Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesus är inte den Messisas som ska befria judarna

Nu stundar advent och jul till mångas glädje men är julen, Jesus födelse,  det som Jeremia hade en profetia om i GT? Nämligen ett barns födelse som skulle vara den Messias som Judarna väntade på och som skulle fördriva fienden från  det förlovande  landet och härska där i fred till allas lycka och välstånd.

Inget av Jeremias profetia har uppfyllts. Varför anser då de kristna att den Jesus som de tillber vara den befriaren som förutspåddes, hur gick det?

Att Jesus föddes 4-7 år före år noll är de flesta överens om men den närmaste folkräkningen enligt Roms egen historieskrivning så hölls den folkräkning som kom närmast år noll år 6. De flesta religionshistoriker är övertygade om att Jesus föddes i Nasaret. Har det möjligen blivit en feltolkning av vad som står i Bibeln och vad som är fakta?

Judarna säger att den Jesus som de kristna tillber inte är den befriaren som de väntar på. Det har de rätt i för det har inte kommit någon befriare som skapat fred åt Judarna.

Bertil Persson

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel