Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmy är med i körslaget

Jimmy Ahlén, 23 år, från Kopparberg är en av stämmorna i Team Mojjes kör i Körslaget.– Vi har otroligt kul, berättar Jimmy.

Sedan starten av TV4:s Körslaget har det varit fullt upp för Jimmy och hans körkamrater.

– Vi tränar 3–4 timmar per dag. Mojje är med så mycket det går, annars har vi en tjej i kören som är utbildad körledare som hjälper oss.

Flyttade till Gotland

Jimmy är uppväxt i Kopparberg. När han började i nian flyttade familjen till Gotland. Fortfarande finns släkt och vänner kvar både i Kopparberg som i Lindesberg.

– Jag läste musikestetiska gymnasieprogrammet på Gotland och jobbar nu som vikarierande musiklärare.

Äter vitlök

Veckorna i Körslaget har varit intensiva och roliga.

– Det är full fart hela tiden, men vi brukar ha sångfritt en dag i veckan för att spara på rösterna. Och så äter vi vitlök för att hålla undan infektioner.

Till lördagens körslag är det gospel som tema.

– Jag gillar gospel, det är glädje och påminner om soul. Det är bara fem körer kvar nu så det börjar bli ordentligt spännande inför finalen.

Jimmys musikliv startade i fyran i skolan i Kopparberg. Sedan dess har spelat i bandet Adams Family och har nu ett nytt band på gång.– Just nu kallar vi oss för Jimmy Ahléns trio, men vi får se vad vi ska heta.