Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmy Hoppe föreslås få köpa badet för en krona

Jimmy Hoppe föreslås få köpa simhallen på Gillersklack. Prislappen blir en krona. Sedan köper kommunen badtid i anläggningen åt skolans verksamhet.

Försäljningen av badet diskuterades på kommunstyrelsen på onsdagen. Det bestämdes att kommunen ska gå vidare för att med stor sannolikhet slutföra affären.

– Vi ska ha ett extra kommunstyrelsemöte om detta i anslutning till nästa kommunfullmäktige där sedan detta beslut måste fastställas, säger Ewa-Leena Johansson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Tanken är att kommunen säljer badet för en krona. Sedan köper kommunen badtid åt skolan för 35 000 kronor i månaden. Kommunen kräver också att badet ska vara tillgängligt för allmänhet och för pensionärsorganisationer. Ett avtal på fem år föreslås skrivas.

- I dag betalar vi 55 000 kronor i månaden plus el för badtid så det här avtalet minskar den kostnaden vi har för obligatorisk simundervisning i skolan, säger Anders Nordlund, chef på bildningsförvaltningen.

Det är dessutom ett beräknat investeringsbehov på mellan 3-3,5 miljoner kronor i simhallen. Det handlar bland annat om ventilation och värmesystem. Hoppe är bereddd att bekosta dessa investeringar om köpet genomförs.

- Sammanlagt planerar vi för ytterligare investeringar i Gillersklack på 10 miljoner kronor, inklusive dessa 3 miljoner i badhuset, säger Jimmy Hoppe.

Jimmy Hoppe samt Peter Dahlström från Bergslagsäventyr, som har driftsansvaret på Gillersklack åt Hoppes företag, närvarade på kommunstyrelsens möte. Hoppe och Dahlström berättade om ambitioner och visioner för att utveckla verksamheten på Gillersklack. Att få köpa badet ingår i denna satsning, enligt Hoppe.

Ytterligare en intressent har kontaktat kommunen om att få köpa badet men detta efter slutdatumet för intresseanmälan. Därmed ska inte kommunen ta denna intresseanmälan i beaktande, bestämde komunstyrelsen.

Hoppes ambition är nu att bli ensam ägare av hela Gillersklack. Han vill även köpa idrottsplatsen Bergslagsvallen för företagsverksamhet. Att sälja Bergslagsvallen ville inte kommunstyrelsen bestämma om nu. Det beslutades att en diskussion om detta skulle fortsätta med berörda parter, bland annat föreningen Ställdalens AIK.

Centern och Moderaterna uttalade omedelbart på mötet sin tveksamhet inför att sälja Bergslagsvallen åt en privat aktör.