Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmy Hoppe kliver in i olje-branschen

Asylboenden och slalombacke i Gillersklack. Nu ger företagaren Jimmy Hoppe sig även in i bil- och bensinbranschen. Hoppe öppnar bensinmack och bilverkstad i Kopparberg.

För knappt två veckor sedan öppnades din-X-mackens servicebutik igen i Kopparberg efter att ha varit stängd en tid. Nu i regi av företagaren Jimmy Hoppe.

- Beslutet att öppna bensinmack har jag tagit med bakgrund att vi i företaget har många fordon som behöver drivmedel, som behöver service, reparationer och tvätt. Och jag upplever att det tar tid att få tider inom rimlig tid för bilservice och så vill jag inte att det ska vara.

Sagt och gjort, det blev därmed en egen bensinstation för Jimmy Hoppe.

- Vi har skrivit serviceavtal med din-X automatstation här och jag har anställt två personer som nu jobbar i servicebutiken som vi håller öppen alla sju dagar i veckan.

Dessutom pågår ombygge inne i kioskbyggnaden just nu. Hoppe öppnar nämligen snart även en egen bilverkstad i Kopparberg.

- I maj öppnar vi Mekonomen här. Vi kommer att sälja reservdelar till bilar och driva bilverkstad. 3 eller 4 bilmekaniker kommer att anställas.

Jimmy Hoppe började sin etablering i Ljusnarsbergs kommun för ett antal år sedan med asylboenden i Ställdalen. Sedan har hans verksamhet i kommunen växt. Han har övertagit golfbanan och campingplatsen i Stjärnfors utanför Kopparbergs tätort, han driver fritidsanläggningen Gillersklack med slalombacke och badhus. Han har öppnat livsmedelsbutik i Ställdalen och han har öppnat en pizzeria. Ett av hans senaste projekt är en modulhusfabrik. På gång är även en egen frisörsalong samt en fiskebutik.

- Fiskebutiken kommer vi placera i macken eller uppe i Gillersklack.

Att ha så pass många olika verksamheter under sitt paraply ser Hoppe enbart fördelar med.

- Bredden i företaget ger mig synnergi-effekter mellan de olika verksamheterna. Och jag skräddarsyr olika kombinationspaket för kunderna, som till exempel tvätta bilen hos oss och få en pizza på köpet. Bo på campingen och få rabatt på golfbanan.

- Jag kan också erbjuda mina anställda arbetsuppgifter i flera olika verksamheter, till exempel att kunna jobba vintertid i skidbacken och sommartid i någon av våra andra verksamheter.

Cirka 100 personer är anställda i Hoppes företag i verksamheter i Ljusnarsbergs kommun och på andra orter i Sverige.

Någon gång i maj ska Mekonomen i Kopparberg öppna enligt plan.