Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmy Hoppe vill överta simhall och idrottsplats

Konferensanläggningen vid Gillersklack är såld till Jimmy Hoppe. Nu förhandlar Hoppe med kommunen om att även köpa även badhuset på Klacken. Hoppe vill dessutom överta idrottsplatsen Bergslagsvallen.

– Vi har en affärsplan för Gillersklack och i denna ingår en enhetlig ägare för Gillersklack, säger Hoppe.

Kommunstyrelsen har gett kommunchef Bo Wallströmer i uppgift att genomföra förhandlingarna för att sälja simhallen. En intressent har framfört intresse av att köpa badet – Jimmy Hoppe.

– Vi ser det som naturligt att den som driver anläggningen Gillersklack även har badet. Vi ser detta som en bra lösning för hela Gillersklack, säger Wallströmer.

När affären är klar är osäkert, men Hoppe hoppas att övertagandet av badet kan bli klart redan den kommande veckan.

– Så fort som möjligt vill vi att affären är i hamn och sedan har vi en intention om att badet ska kunna vara öppet sex dagar i veckan från morgon till kväll, säger Hoppe.

Hoppe är också intresserad av att överta den kommunala idrottsplatsen Bergslagsvallen. En dialog pågår mellan kommunen, Hoppe och berörda föreningar i Ställdalen där Bergslagsvallen ligger. Något beslut om detta har dock inte fattats.

– Vi ser Bergslagsvallen som en bra plats för att utveckla lägerverksamhet, säger Hoppe.