Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joakim Andersson opereras av Zlatans läkare – "risk för säsongen"

Som NA berättade redan i går: Örebro Hockeys stjärnvärvning Joakim Andersson tvingas till operation. "Det är supertråkigt", säger Joakim, som ska opereras av Zlatan Ibrahimovics läkare Anders Valentin.

Annons

Joakim Andersson värvades från Detroit Red Wings inför den här säsongen, men har ännu inte kunnat spela för sin nya klubb alls.

Nu bekräftar Örebro Hockey NA:s uppgifter från igår. Andersson kommer att opereras inom kort. Det handlar om en höftskada, som ska opereras av specialisten Jan Valentin i Uppsala. Samma läkare som tidigare opererat bland andra Zlatan Ibrahimovic.

– Självklart känns det supertråkigt att eventuellt missa hela säsongen. Men jag vill operera mig så fort som möjligt och ska även försöka att hålla mig så nära hockeyn så möjligt. Vara nära laget och göra det jag kan vid sidan av för att få laget att gå framåt, säger Joakim Andersson till klubbens hemsida.

Har du haft just de här problem tidigare?

– Nej. Jag hade lite problematik med ryggen förra säsongen, men det höll mig aldrig från spel. När vi gick på is i augusti fick jag ont i höften. Vi provade olika behandlingar för att få ordning på den. Men det har inte fungerat att få skadan i speldugligt skick. Därför besökte jag höftexperten Anders Valentin i Uppsala och han ansåg att det var läge för en operation. Och att operationen hade goda möjligheter till att ge bra resultat.

Örebro Hockeys general manager och sportchef Pontus Gustafsson säger till NA:

– Vi kände till att "Jocke" hade haft fysiska problem förra säsongen. Det upptäcktes också av vårt medicinska team upptäckte också dessa problem vid en sedvanlig screening, som vi gör på alla nya spelare. Problemen som "Jocke" haft tidigare har inte avhållit honom från spel. Därför hoppades vi att kunna hålla honom i fortsatt spel. Tyvärr har det gått i motsatt riktning. Och en annan skadeproblematik har uppstått.

Många har uppfattningen att ni värvat en skadad spelare, och är kritiska. Vad säger du till dem?

– Att jag inte ångrar något. De problem han tidigare haft har vårt medicinska team kommit till rätta med. Det här är en helt annan skada. Det är klart att vi inte tar hit en spelare som vi inte tror ska kunna spela, säger Pontus Gustafsson.