Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobb och utbildning viktigare än meningslösa myndigheter

Annons

Jag kommer ihåg att vi hade en debatt om integration för många år sedan i Baronbackarna, organiserad av Nerikes Allehanda, om jag minns rätt. Jag vet att Lars Ströman var där, i alla fall, och flera lokala och politiker och politiker på riksnivå som Luis Abascal och Huan Fonseca. På den tiden kunde vi möta de folkvalda och diskutera viktiga frågor inför valet.

Det är ett avlägset tidsperspektiv, men vi har kommit längre i frågor om integration? Tvärtom. Bland annat diskuterade vi Integrationsverkets (som fans då), vara eller icke vara.

Luis Abascal var känd för sin enkla ide som kommundirektör i Kista där han socialtjänstens pengar använde för att ge folk ett arbete eller utbildning. Han hade lyckats med det.

Behöver vi en myndighet till som ”jobbar” med integration? Invandrare tyckte att Integrationsverket var en till i raden av meningslösa myndigheter som påstås hjälpa invandrare. Den borde läggas ner och frigöra en hel del pengar för något annat.

Svenskarna tyckte inte att det var någon bra ide att lägga ner myndigheten. Det var för tidigt, Så småningom lades Integrationsverket ner och jorden går fortfarande runt, som vanligt.

De flesta insatser i integrationens namn, kostar alltid extra pengar och leder tyvärr ofta till segregation.

Demontera parallella organisationer och hjälp människor i det ordinarie samhället med skola, universitet, företag.

Faik kabashi

oberoende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel