Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbigt för bussarna i snön

Det var kämpigt att vara busschaufför i dag. Men från 15-tiden flyter busstrafiken på bra igen, enligt Tex Kihlström på Nobina, som sköter om stadsbussar och länsbussar.

- I morse var det mest besvärligt ute på landet, men i takt med att det föll mer och mer snö blev det jobbigt inne i stan, säger Tex Kihlström.

Nobinachaufförer drabbades av flera avåkningar och fastkörningar, bland annat i Glanshammarstrakten vid 7-tiden på morgonen och ett par timmar senare vid Karlslunds herrgård.

- Det har varit en del inställda turer och förseningar, men det gick ganska bra ändå, med tanke på all snö. Men nu hoppas jag att någon trycker på stoppknappen för flera snöväder.

Den nuvarande väderprognosen tyder på att det kan bli andra väglagsproblem. Det kan bli rejät halt om det töar lite på dagarna och fryser på under nätterna.