Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobblycka bot mot negativ stress

Nu är julledigheten över. Många ser framemot att börja jobba, men för andra väntar en stressig tillvaro. Var tredje tjänsteman i Örebro län anser att jobbet kräver så mycket energi att det påverkar det övriga livet negativt. Var femte upplever en av de tydligaste signalerna på stress – svårt att sova på grund av tankar på jobbet. Målet måste vara att människor ska må bra på och av jobbet om stressen ska kunna minska.

Trots åratal av insatser för att minska den negativa stressen, bara under det senaste året har en rad politiska initiativ tagits, är den ett problem arbetslivet. Detta bekräftas i en ny undersökning, Juseks stressbarometer, där 2 000 akademiker/tjänstemän ingår. Resultaten visar att skillnaderna mellan olika delar av landet är stora. Örebro län tillhör en del av landet där stressen är relativt låg. Trots det upplever tre av tio i hög utsträckning negativ stress i sitt arbete. Var tredje anser att jobbet kräver så mycket energi att det påverkar det övriga livet negativt.

Även om resultaten för Örebro län när det gäller de flesta frågor kopplat till stress ligger i linje med hur det ser ut totalt i landet finns resultat där länet hamnar sämre än genomsnittet. En sådan fråga är om man hinner med det som ska göras under ordinarie arbetstid. Var tredje i Örebro län svarar att de inte hinner med arbetsuppgifterna, motsvarande siffra för riket är 29 procent.

I många fall leder stressen till ohälsa, vilket både innebär lidande för individen och gör stress till en samhällsutmaning. Stress gör också att organisationer fungerar och presterar sämre. Studien visar att många av de faktorer som förklarar den negativa stressen samtidigt kan påverka arbetsgivares möjlighet att rekrytera rätt kompetens eller bedriva en effektiv verksamhet. Det handlar om faktorer som att ha inflytande i arbetet, ledning och styrning samt ett bra stöd från närmaste chef.

Med utgångspunkt i undersökningen ser Jusek tre åtgärder för att komma åt stressen:

1. Satsa på ledarskap och styrning. Det kan handla om att skapa möjligheter till återhämtning efter mycket jobb eller utrymme för kontakt med närmaste chef. Samtidigt är första linjens chefer ofta de som är mest stressade, vilket innebär att det är viktigt att chefer måste få möjlighet att vara just chefer.

2. Anpassa åtgärder till olika individer. Olika människor blir stressade av olika saker. Ett exempel är tillgänglighet utanför arbetstid, något som en del upplever som stressade och andra tycker är positivt. Därför behövs överenskommelser med enskilda medarbetare, snarare än regler som ska passa alla.

3. Satsa på att öka jobblyckan. Frånvaro av stress är inte samma sak som att må bra på jobbet, målet måste istället vara att det ska öka välbefinnandet. Förutom en höjd livskvalitet visar forskning att det bidrar till effektivare organisationer. När nu ett nytt år inleds vill vi uppmana arbetsgivarna i Örebro län att sätta fokus på att minska jobbstressen. Det kan ske genom att prioritera styrning och ledning samt genom att anpassa åtgärder till olika individers behov. Helt avgörande för en framtid med mindre negativ stress på jobbet är dock att göra jobblycka till ledstjärnan i arbetet för en god arbetsmiljö. Eftersom både medarbetare och arbetsgivare vinner på ett ökat välbefinnande finns all anledning att sätta igång redan i dag.

Sofia Larsenordförande, JusekMagnus Hedbergvd Jusek

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel